Påklædning til bryllup

Hemmeligheden bag tøj til brudgommen

 “A man should look as if he had bought his clothes with intelligence, put them on with care, and then forgotten all about them.” 
-Hardy Amies
Ja, det er jo let at sige, men her vil vi fortælle dig, hvordan du kan gribe det an...og start evt. med disse to regler:
 

Regel #1 - Der er ingen regler 

Regel #2 - Ved tvivl, se Regel #1

Der er mange der er i tvivl om regler til outfittet i forbindelse med deres bryllup og vi får tit spørsmåletm hav man må og ikke må. Lad os i den anledning igen lige slå fast, med store syvtommer søm: 

  • DER ER INGEN REGLER SOM IKKE KAN BUKKES, BØJES OG BRYDES! 

Det er jeres fest, gør hvad i vil - iøvrigt ER Emma Gad altså afgået ved døden, må hun hvile i fred - sammen med hendes “råd”.

Når det så er sagt, så må der naturligvis gerne være en “rød tråd” i det man vælger. Her menes der, at en detaljeret og gennemtænkt “uniform” altid gør sig godt når gæsterne giver én elevatorblikket - for det gør de, bevidst eller ubevidst.

 

Jakke og bukser skal kunne noget ekstra. Kom ud af de vante rammer og prøv noget, som er udenfor din egen komfortzone. Butikkerne vil som udgangspunkt ikke udfordre dig og skubbe dig lidt - gør det selv. Nogen vil skubbe dig hen til kanten - du skal dog selv hoppe “udover”

Tern, striber og sæt i andre farver end blå, sort og grå er dem der viser at du er gået den der ekstra mil for at imponere både din brud og ikke mindst jeres forventningsfulde gæster - prøv det af og kig dig selv i spejlet, det lyver ikke. Der vil i 9/10 tilfælde være noget der skal ændres, det kan være taljering af jakken, ærmelængden der skal være kortere, bukser der skal lægges op osv. (læs afsnittet Skrædder og evt. også Størrelser) læg dig derfor ikke 100% i selen på den pasform du ser lige med det samme, vi har nemlig et samarbjede med en skrædder, hvor vi har en lukrativ aftale og det SÅ vigtigt at man ikke går på kompromis med dette.

Smoking/Kjole&Hvidt - JO, du må gerne blive gift i en smoking - mere er der ikke og sige om den sag og hér et par klassiske eksempler på hvad du kunne vælge hvis du gik efter en smoking til dit bryllup: 

Smoking jakker med spidsrevers Sjalskrave (Cavaliere)

Kjole&Hvidt (Cavaliere)

 

Skjorten behøver ikke at være knækket hvid, creme, off-white osv. hvis kjolen er det og i de fleste tilfælde er det faktisk ikke noget brudeparret selv har bestemt. De har som regel - siger vores erfaring os, fået strenge instrukser om der hvor kjolen er købt. Det med at bruden vil se beskidt ud, hvis gommen vælger en helt hvid skjorte, er simpelthen ikke rigtig. Jo bevares, der vil være en lille farveforskel, men da ikke så markant at bruden ligefrem syner besklidt. For at afhjælpe “problemet” kan gommen jo evt. vælge accessories eller vest i den knækkede hvide som efter vores overbevisning gør sig bedst på en helt hvid baggrund/skjorte, da farven træder mere frem. Vælges denne løsning anbefales det dog at der medbringes en lille farveprøve (ikke et billede - det snyder) af kjolen så den rigtige farve kan vælges - der er nemlig 4-5 forskellige knækkede hvide farver!

 

Vesten lader dig på alle måder ikke begrænse af kun at bære skjorte - ingen fest uden vest. Og denne “tilføjelse” gør at man føler sig ekstra specielt klædt på til anledningen. Farver og typer på vest er op til den enkelte. 

Tænk fremad: Det bliver varmt, jakken skal af og du har ikke vest på - ergo du ligner med stor sikkerhed 80% af alle andre mandlige deltagere i lokalet - og det vil man ikke som brudgom - eller det vil nogen vil, men ikke hvis det står til os. Flere og flere tyer til vest ved deres bryllup men vi skal ha´ alle med! Er du ude at prøve sæt til brylluppet, så hør om ikke du også kan prøve en vest - du vil ikke fortryde det. Alle kan bære en vest og den har uden tvivl fået sin genfødsel efter Gareth Southgate valgte at have vest på til alle Englands kampe under VM-slutrunden i fodbold i Rusland 2018 - og mange gange i ubarmhjertig hede vel at mærke, DÉT er dedikation!

 

Skoene må sådan en dag, gerne være noget udover det sædvanlige. Gå ikke efter en sko de sko du ville ha´ valgt til dit arbejde eller hvis du var inviteret som gæst. Hav gerne med i dine overvejelser, hvor festen skal holdes og hvilken type der er tale om. Skal i vies om sommeren i haven kunne et oplagt valg være en mere nedtonet loafer og bare fødder. Er der derimod lagt op til fin restaurant og indendørs er en brun eller sort sko med brouge måske valget - prøv dig frem. Vælger du en standard smokingen er der dog kun et valg der er rigtigt: Laksko! Her er det næstbedste ikke godt nok  - det ødelægger helheden at gå med en hvilken som helst anden sko i dette tilfælde. Her er nogle typer vi syntes er gode - men ikke nødvendigvis noget vi forhandler...

         

Accessories - bindeledende imellem hele outfittet! Her er der tale om udstyr, hvor man i mange tilfælde skal sætte hjernen lidt på standby under valget - grund dertil: der er mange muligheder, RIGTIGT mange muligheder: Butterfly, Slips, Cravat, Klud, Charmeklud, Bælte, Seler, Manchetknapper, Ur, armbånd, ringe, Lapelpin, Slipsenål, Ærmeholdere, Solbriller, Hat…og får at gøre det hele ENDNU mere umuligt for dig, så skal der ovenikøbet også vælges farver! De fleste bliver helt forpustede ved tanken! Og for et gøre det nemmere kan du evt. vælge flere ting på en gang og bruge det ene set-up tidligt på dagen og det andet til festen om aftenen. I stedet for at vælge fra, så vælg hellere til og se muligheder og ikke begrænsninger - OGSÅ i farver. Luk øjnene i ny og næ og gør som tidligere sagt - dog omformuleret: Slå hovedet fra og følg hjertet.

 

Skrædder er et must-talk-about emne, uanset holdning til pasform. Det sker i sjældne tilfælde at kunder gå ud af en butik uden at skulle have rettet noget til på sit jakkesæt - good for them! ALLE andre der er det mindste i tvivl om længden på sine bukser eller ærmer bør konsultere en skrædder! Og de tager helt sikkert gerne imod dig og guider.

Sidste råd i denne omgang: HUSK AT HOLD EN FEST! :-)

Du finder vores to butikker på hhv. Store Kongensgade 42, København K og Østerbrogade 51, København Ø. Der er åbent 10-18 på hverdage og 10-16 på lørdage, du behøver ikke booke tid for at kigge forbi.