Tøjet skaber manden...

Om du har et hjørnekontor med udsigt over byens tage og sidder for bordenden til alle bestyrelsemøderne eller du har din daglige gang nede i kælderen, hvor din bedste kollega er en kasse, fyldt med brugte LAN-kabler, så skal og må du ikke gå på kompromis med din garderobe. Grundlæggende handler det at klæde sig “rigtigt” og pænt på og om hvor der kan sorteres fra og hvor pedalen skal HELT ud i motorrummet. Denne guide handler ikke om, at du har dårlig stil (det har du sikkert. Mvh. Sur Mand) for stil er gudskelov forskellig. Hér står der rent faktisk bare skrevet, hvad rigtig mange “tøjidioter” går og tænker, tror og mener. Glem for en stund praktisk og tænk stort. Det er en fin balance! Men frygt ej, du får her en grundig gennemgang og nogle tips om, hvor det kan går galt + en “Do Not Try This At Home Without A Diagnose” (ikke for "sarte" sjæle men skrevet med en god portion humor)

DO NOT TRY THIS AT HOME WITHOUT A DIAGNOSE

 • Skjorter. Flipperne skal ALDRIG udenfor på en vest eller et jakkesæt med mindre du vil ligne at medlem fra 90´er bandet Cartoons…og var du ikke født dengang, så vær sikker på, den vej vil du ikke nedad!
 • Sko. Som om det ikke allerede var blevet sagt 1000 gange, så tager vi den lige en gang til for Prins Knud: INGEN STRØMPER I DINE SANDALER! Og nu vi er ved emnet behageligt fodtøj - dem hér kyler du også lige durk i kassen med skriften: VESTFORBRÆNDINGEN (Revival Eller Ej): Crocs, Flip Flops, Kawasaki, Paladium, sko med en sål højere end 2 cm og alt der har en fødselsdato før år 2000 - for så er de min. 18år gamle (tyg lidt på dén!) 
 • Den blå Bodega-Adidas (med tryk på farven BLÅ!) - tja, den kræver måske en forklaring, så se billede! Denne stil-katastrofe af en sko burde forlængst have været på dagsordnen for, hvad der giver bøder hér i landet! Vi vil ikke, kan ikke og mest af alt MÅ ikke lade personer der vælger denne type fodtøj, frem for ALT andet, gå ustraffede rundt. Og hvis i læser med Adidas, så stop dog produktionen af denne afskylighed, BE´ BE´!
 • Skuldertasker i nylon med firmalogo. Det kan godt være at firmaet du sidder og arbejder for har været så venlige og givet dig en “gave” i form af denne identitets-tyv og at det vil du da gerne “represente” - men, STOP DET! Der fåes, SÅ mange fede skuldertasker i læder og andre materialer på markedet. Brug lidt penge på dem og vis, at du har styr på dit sh*t. Giv evt. den du fik i gave til dine børn eller andre der ikke er gamle nok til at skulle fremstå profesionelle. Der går helt sikkert ingen skår af din arbejdsgiver, hvis du ikke bruger den i det daglige - med mindre det naturligvis forlanges af dig. Det er ikke fordi du skal gå ud og købe den dyreste designer taske du kan finde - der masser af alternativer.
 • Overtøj der ikke dækker din blazer. Er du typen som går "ned" på overtøj OG har et job der kræver jakkesæt eller som minimum en blazer - så er denne opsang meget rette DIREKTE mod dig... Skijakken fra sidste fünf-uhr-the-pubcrawl i Saalbach Hinterglemm , Softshell jakke i neopren med hætte eller den altid tilbagevendende Helle Hansen kombi-regnjakke = NEJ, NEJ OG (minsandten) NEEEEJ! Gå nu ud og ofre et par af dine hårdt tjente sparepenge på en pæn uldfrakke, carcoat eller andet stykke overtøj der får dig til at fremstå bare en smule voksen og ikke helt fra snøvsen og dækker den dertil indrettede og sandelig også din blazer ;-) 
 • Cykler og jakkesæt = dårlig levetid. Er du en af de mange der cykler til og fra arbejde har du sikkert hørt, at det at cykle i dine jakkesæt foringer dets levetid. Hvis ikke, så er hér opråbet! Når du cykler i dine jakkesæt så slider du stoffet mod hinanden og imod din saddel og dermed forstørre risikoen for at dine bukser revner i skridtet og sædet. I mange tilfælde kan det repareres, hvis det “bare” er syningen der er skredet. Revner dine bukser derimod “ud i stoffet” er skaden desværre uoprettelig og også udenfor reklamationsret, hvis det er din cykling der forårsager skaden. Nedværdig ikke dig selv eller en stakkels ansat i en tøjbutik for at gå ind og klag over, at dine bukser er revnede, hvis du cykler i dem - det er og bliver helt og aldeles din egen skyld! Det er ikke alle der har muligheden for at skifte tøj på sin arbejdsplads. Men de der har, gør det, hvis dit arbejde kræver at du bærer jakkesæt.
 • Lårlomme-bukser/shorts med af-lynelig læg sammensat med en blazer. Den dag Crocodile Dundee og Lars Løkke Rasmussen laver et co-lab og danner regering, kan vi måske snakke om at denne kombi er tilladt - indtal da, så lader vi bare lårlommer hører til i vildmarken og blazeren på Christiansborg! Vi kunne godt komme med at billede hér - men vi blev enige om på “redaktionen” at vi ville spare alle, inkl. os selv for det og ingen ville iøvrigt besudle deres browsere i søgen efter det! Enough said! :-)
 • Solbriller! Hængnede over ørene i nakken? Nej, nej og atter nej. Hvem er det lige der har gjort det til en “ting”? Du ligner et fjols og de har absolut ingen effekt når de hænger der. Det er som regel også dem der køber den dér tidlige elipse formede 90´er-wannabe-sydstats-amerikaner-oakley-spejlglas-brille-med-flammer-på-stængerne eller den der havde fået et par Jägermeister briller på sidste års Smukfest, efter at have købt 2000 shots, der gør dette! Fejlfortolk dog ikke hér, spejl er fede, og Smukfest er sikkert et dejligt sted bare ikke når man kombinere de to med grimt stel regnvejr! Er du ikke typen der lægger dine briller fra dig eller putter dem i lommen når de ikke bruges, så drop nakkemetoden men køb i stedet en brillesnor, sæt dem i håret eller hæng dem i kraven på din skjorte eller din t-shirt - bedst af alt, tag dem foran øjnene! Vi som mennesker er indrettet med det der kaldes en næse, hvor briller kan hvile uden at falde ned og det er ligesom der de hører hjemme. Så, medmindre du rent faktisk HAR øjne i nakken, bliver vi lige enige om, at de fremover bruges der hvor de skal, Tak! 
 • Donald Trump Slipset…nej vent, gider faktisk slet ikke begynde…

5 hurtige tips: 

 • 1. Mærker med brandnavne der sidder på ærmer og bukser skal af.
 • 2. Det hedder en smoking i Danmark og ikke en Tux eller Tuxido 
 • 3. Blåt Jakkesæt og hvid skjorte: ALLE farver i slips og butterfly passer til. 
 • 4. Forbundne butterfly er til børn og KUN børn.
 • 5. Køb skolæster til dine laksko